4,0 / 5 uit 45 Google Reviews.

Het is tuintafel-maand bij De Vloerenfabriek. Tot 70% korting in de showroom! Bekijk de actiepagina en openingsdagen/tijden.

PVC vloeren

Bent u op zoek naar een nieuwe vloer en is uw oog gevallen op de PVC vloeren uit ons assortiment? Dan heeft u de eerste goede stap naar een hoogwaardige vloer in uw woning al gezet. De Vloerenfabriek is namelijk een betrouwbare aanbieder van PVC vloeren die zeer duurzaam en 100% recyclebaar zijn.

 

PVC vloeren in allerlei stijlen en kleuren

U heeft bij ons keuze uit PVC vloeren in diverse stijlen en kleuren. Een vloer van PVC is ook heel onderhoudsvriendelijk en werkt geluiddempend. Wilt u onder uw vloer vloerverwarming laten leggen? PVC kan heel goed gecombineerd worden met een vloerverwarmingsinstallatie, zodat uw voeten in de winter heerlijk warm blijven.

Of u nu alleen een PVC vloer zoekt van goede kwaliteit of de vloerdelen ook direct wilt laten leggen door onze professionele leggers, bij De Vloerenfabriek is alles mogelijk. Bezoek onze showroom om alle verschillende PVC vloeren uit ons aanbod te bezichtigen. We zijn gevestigd aan de Ganzenweg 8 in Zeewolde. U kunt gewoon binnenlopen zonder afspraak. Heeft u een vraag en wilt u zo snel mogelijk antwoord? Gebruik een van de onderstaande buttons.

Voordelen PVC vloeren kopen bij De Vloerenfabriek

 • In vele houtlooks beschikbaar
 • Plak PVC zonder kliksysteem
 • Natuurgetrouwe structuur
 • Direct leverbaar

PVC vloeren prijzen

Bij De Vloerenfabriek schaft u PVC vloerdelen aan tegen een goede prijs per vierkante meter. Een volledige PVC vloer is goedkoper dan een massief houten vloer, wat deze vloersoort zeer gewild maakt onder particulieren. De prijs van een PVC vloer is afhankelijk van de kwaliteit en of u gebruikmaakt van een legservice.
We hebben in ons assortiment enkel de beste kwaliteit PVC vloeren van de A-merken Sense, Villo en Douwes dekker opgenomen. Al deze PVC vloerdelen zijn voorzien van een sterke toplaag die ervoor zorgt dat ze tot wel 15 jaar meegaan en onderhoudsvriendelijk zijn.
Wilt u advies ontvangen van een gespecialiseerde medewerker of direct een concurrerende kostenindicatie van ons ontvangen? Kom dan langs in onze showroom of vraag via onderstaande button een offerte aan!

Waarom kiezen voor een PVC vloer?

Polyvinylchloride, ook wel afgekort tot PVC, is het basismateriaal voor o.a. vinylvloeren. Vinylvloeren worden in Nederland meestal PVC vloeren genoemd. Onze PVC vloeren hebben bijna allemaal een toplaag van 0,55mm. Hierdoor heeft de vloer een supersterke slijtlaag. Dit zorgt er ook voor dat er vanuit de fabriek 25 jaar garantie wordt gegeven op het product bij huishoudelijk gebruik. Bij commercieel of industrieel gebruik geeft de fabriek 10 jaar garantie. De garantie is van toepassing op de slijtlaag.
PVC vloeren zijn erg populair vanwege de voordelen ten opzichte van andere vloersoorten:

 • Slijtvaster en stiller dan laminaatvloeren
 • Te combineren met vloerverwarming
 • Natuurgetrouwe uitstraling
 • Milieuvriendelijker
 • Hygiënischer en onderhoudsvriendelijker dan tapijt
 • Warmer dan natuursteen
 • Veiliger dan gietvloeren

Kortom, PVC is dé vloersoort met de meeste voordelen! Hieronder leggen we uit wat deze voordelen precies inhouden.

Voordeel 1: slijtvaster en stiller dan laminaatvloeren

In vergelijking met PVC vloeren hebben de meeste laminaatvloeren een dunne toplaag. De meeste PVC vloeren zijn afgedekt met een 0,3 mm toplaag of een 0,55 mm toplaag met een PU finish. Hierdoor zijn de PVC vloeren slijtvaster. PVC vloeren zijn, in tegenstelling tot laminaatvloeren, heel stil en geluiddempend.

Voordeel 2: te combineren met vloerverwarming

Met een R-waarde van 0,025 m2 K/W is een PVC vloer zeer geschikt om vloerverwarming onder te plaatsen.

Voordeel 3: natuurgetrouwe uitstraling

Doordat de PVC vloerdelen in ons assortiment Register Embossed zijn, hebben ze een zeer natuurgetrouwe uitstraling. Door deze nieuwe techniek volgt het zichtbare patroon in de toplaag namelijk de voelbare structuur in de laag daaronder, waardoor het PVC nog echter lijkt en voelt.

Voordeel 4: milieuvriendelijker

PVC vloeren worden milieuvriendelijk geproduceerd en zijn volledig recyclebaar. Als ze voldoen aan de Europese verordening voor chemische stoffen, krijgen ze een REACH (Registratie, Evaluatie en Autorisatie van Chemische stoffen) certificaat. Sense PVC heeft dit certificaat verkregen voor al hun producten.

 

Voordeel 5: hygiënischer en onderhoudsvriendelijker dan tapijt

Een PVC vloer is gemakkelijk te onderhouden met een dweil, stofzuiger of bezem en heeft verder geen bijzonder onderhoud nodig. Dit in tegenstelling tot tapijt, waarbij vlekken lastig te verwijderen zijn en de vloer minder makkelijk gereinigd kan worden.

Voordeel 6: warmer dan natuursteen

Natuursteenvloeren voelen vaak koud aan. Dit komt omdat natuursteenvloeren geen omgevingswarmte op kunnen nemen. De enige manier om deze vloer warm te krijgen is door vloerverwarming te nemen. PVC vloeren voelen warm aan, ook in de winter en zonder gebruik van vloerverwarming. Dit komt omdat PVC vloeren wel de temperatuur van de omgeving en de warmte van bovenaf op kunnen nemen.

Voordeel 7: veiliger dan gietvloeren

De slipweerstand van PVC vloeren is vele malen hoger dan de slipweerstand van gietvloeren. Het risico op uitglijden is bij een PVC vloer dus veel kleiner.

Soorten PVC vloeren bij De Vloerenfabriek

Voor ieder interieur en elke smaak hebben we bij De Vloerenfabriek een geschikte PVC vloer. Veelal bootsen PVC vloerdelen uitstralingen na die in de natuur of exterieurs van woningen te vinden zijn, zoals beton en hout. Door de nieuwste productietechnieken zijn onze A-merk PVC vloeren niet van het echte materiaal te onderscheiden en bovendien een stuk goedkoper. U vindt bij ons de volgende producten: click PVC, plak PVC, houtlook PVC vloer, betonlook PVC vloer. Veel van deze vloerdelen kunnen in de volgende patronen gelegd worden: PVC visgraat (legmethode) en Hongaarse punt PVC (legmethode).

Click PVC

De PVC vloeren hebben we in een click variant. Een groot deel van deze soort vloeren is al voorzien van een ondervloer, waardoor deze niet extra aangeschaft en gelegd hoeven te worden. Doordat de ondervloer al aan het PVC vloerdeel vast zit, is dit ook een heel fijn product voor de zelfleggers. Wilt u toch liever helemaal ontzorgd worden? Dan leggen onze professionele leggers tegen een kleine meerprijs het click PVC in uw woning. Vraag hiervoor een offerte op maat aan.

Plak PVC

Plak PVC is lastiger te leggen, omdat u de vloer niet zwevend kunt leggen en de vloer goed moet egaliseren en plakken aan de ondervloer. Het eindresultaat is wel strakker en deze vloer dempt nog meer geluid dan click PVC. Ook deze soort PVC vloer leggen we indien gewenst graag voor u.

Houtlook PVC vloer

Houtlook PVC vloeren zijn tegenwoordig heel populair onder particulieren. Ze zijn niet van echt hout te onderscheiden en verkrijgbaar in allerlei natuurgetrouwe kleuren. Weet u nog niet 100% zeker naar welke PVC vloer uw voorkeur uitgaat, dan assisteren we u graag.

Betonlook PVC vloer

Wilt u uw woning op een voordelige manier een industriële look geven? In dat geval is een betonlook PVC vloer ideaal. U creëert hiermee snel de gewenste industriële uitstraling, maar met alle voordelen van PVC. Ook de betonlook PVC vloerdelen kunt u heel goed combineren met een vloerverwarmingssysteem en is niet van het echte materiaal te onderscheiden.

Visualiseer uw PVC vloer in de roomplanner

Vind u het lastig om de verschillende vloeren te visualiseren in uw huis? Het A-merk Sense heeft een groot deel van zijn vloeren opgenomen in een roomplanner. Hierbij kunt u een foto uploaden van bijvoorbeeld uw eigen woonkamer, keuken of slaapkamer en vervolgens een PVC vloer kiezen. De roomplanner fotoshopt de vloer in de geüploade afbeelding, zodat u een beeld krijgt van hoe de PVC vloer er in de ruimte uit zal zien. Superfijn om een goede indruk te krijgen van het uiteindelijke resultaat.

 

Bezichtig de PVC vloeren in onze showroom in Zeewolde

In onze showroom hebben we een grote display staan waar we al onze verschillende PVC vloeren voor u hebben uitgestald. We hebben ook verschillende stalen voor plinten, deklatten, deurmatten en profielen, zodat u een mooi totaalpakket kunt samenstellen.

 

PVC vloer kopen bij De Vloerenfabriek

Van hoogwaardige en duurzame PVC vloeren tot aan onze professionele legservice, bij De Vloerenfabriek is niets onmogelijk. We zijn u op de meest uiteenlopende manieren van dienst en realiseren voor u maar al te graag een nieuwe PVC vloer. Kom langs in onze showroom om gedegen advies te ontvangen of neem direct via de onderstaande buttons contact met ons op.