4,0 / 5 uit 45 Google Reviews.

Het zijn de tuintafelmaanden bij De Vloerenfabriek. Tot 70% korting in de showroom! Bekijk de actiepagina en openingsdagen/tijden.

Multiplank eiken

multiplank eiken van De Vloerenfabriek

Een vloer van eiken multiplank is tegenwoordig heel gewild en in de afgelopen decennia het meest verkocht. Bijna iedereen die vroeger een massief eiken vloer wilde, kiest tegenwoordig voor een eiken multiplank parketvloer. Waarom is dat?

Ten eerste omdat eiken multiplank veel duurzamer is en ten tweede omdat het relatief weinig onderhoud nodig heeft. Ten tweede is de prijs in het voordeel van eiken multiplank. Kortom, dit is de vloer die u moet hebben. We snappen het als u eerst wilt voelen hoe een vloer loopt, voordat u een aankoop doet. Daarom hebben we alle voorradige vloerdelen voor u klaarliggen om te bezichtigen en te belopen in onze showroom in Zeewolde.

 

Door uw vloer in het echt uit te kiezen bij De Vloerenfabriek, kunt u een betere overweging maken en wordt u persoonlijk geadviseerd door onze medewerkers. Heeft u een vraag? Stel ze dan aan onze medewerker in de showroom of neem digitaal contact met ons op!

Wat is eiken multiplank?

Eiken multiplank, ook wel bekend als eiken lamelparket, eiken duoplank of samengesteld parket, bestaat uit een toplaag van hout, bij ons eiken, en een onderlaag. Vaak is de onderlaag gemaakt van multiplex. Al onze eiken multiplank vloerdelen bestaan uit goede kwaliteit multiplex met daarop een eiken toplaag van 3 mm dik.

Na de plaatsing van een lamelparket vloer kan hij nog een aantal keer geschuurd worden en opnieuw in de olie worden gezet. Hierdoor heeft een eiken multiplank vloer van De Vloerenfabriek een lange levensduur (10 tot 15 jaar) die weinig onderhoud vergt.

Voordelen van eiken lamelparket

 • Onderhoudsvriendelijk
 • Na plaatsing kunt u er direct op lopen
 • Eventueel makkelijk zelf zwevend te leggen
 • Ecologisch verantwoord en gaat jarenlang mee
 • Goede isolerende werking
 • In allerlei patronen te leggen
 • Mooi af te werken met olie
 • Luxe en natuurlijke uitstraling

Beschikbare soorten multiplank vloerdelen bij De Vloerenfabriek

Voor eiken multiplank van hoge kwaliteit zit u bij ons helemaal goed. We hebben een breed assortiment vloeren voor u klaarliggen in onze showroom in Zeewolde. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten:

 • Multiplank eiken van 19 cm breed en 190 cm lang
 • Multiplank eiken van 22 cm breed en 220 cm lang
 • Multiplank eiken van 26 cm breed en 220 cm lang

De verschillende soorten vloerdelen uit ons assortiment hebben een mooie, rustieke uitstraling. De knoesten zijn bovendien allemaal opgevuld en de planken zijn volledig gladgeschuurd. De planken zijn aan de lange zijde van een velling voorzien, waardoor er mooie banen ontstaan. Ook hebben de planken een messing en groef, wat betekent dat u de vloer zwevend kunt leggen. Dit is ideaal voor de handige doe-het-zelver.

 

Heeft u twee linkerhanden of weinig tot geen ervaring met het leggen van eiken multiplank vloerdelen? Kies er dan voor om tegen een meerprijs gebruik te maken van onze professionele legservice. Zo bent u altijd verzekerd van een goed gelegde vloer die heel lang meegaat. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat!

Verkrijgbaar in diverse kleuren

We hebben diverse opties (kleuren) in afwerking van uw nieuwe vloer. Op deze manier kunnen we zeker aan uw wensen voldoen en de perfecte eiken multiplank vloerdelen leveren die van uw huis een thuis maken. We zetten ze van tevoren machinaal in de olie, waardoor we de delen kant en klaar kunnen bezorgen en leggen. We werken met de Woca Diamond Oil die beschikbaar is in 9 verschillende kleuren. Dit afwerkingsmiddel is een 1-componenten olie die presteert als een 2-componenten olie.

Populaire legmethodes van multiplank

 • Multiplank visgraat: Of u nu voor een mooie, klassieke visgraatvloer kiest of voor de lange planken, bij De Vloerenfabriek is alles mogelijk. We hebben in ons assortiment multiplank visgraat vloerdelen in 2 maten: 12×60 cm en 15×75 cm. De planken die in dit patroon gelegd kunnen worden, zijn volledig gevuld en gladgeschuurd. Daarnaast hebben ze rondom een velling, waardoor het visgraatpatroon erg mooi naar voren komt.
 • Multiplank eiken in Hongaarse punt: In ons assortiment hebben we ook eiken multiplank dat u in de Hongaarse punt kunt leggen (met een hoek van 60 graden). Net als de planken die in het visgraat legpatroon gelegd kunnen worden, zijn deze vloerdelen volledig opgevuld en gladgeschuurd. Ook uw afwerkingsopties zijn hetzelfde: 9 verschillende kleuren met Woca Diamond Oil.

Overige vloeren in ons assortiment

Naast de geschuurde, eiken multiplank vloeren leveren we robuustere vloeren: kasteelvloeren. Deze vloerdelen zijn grof geborsteld. Hierdoor krijg u een prachtige, landelijke look in huis. Onze kasteelvloeren zijn verkrijgbaar in diverse breedtes en lengtes, en beschikbaar als visgraatvariant in de volgende afmeting: 12×60 cm. Ook heeft u veel kleuropties. Kortom, de keuze is enorm en er zit altijd wel een passende vloer voor u bij. Bekijk ze in de showroom!

 

Eiken multiplank zelf leggen of laten leggen?

Het is mogelijk om eiken multiplank zelf zwevend te leggen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de vloer door ons professioneel te laten leggen. Voor onze technische mannen is niets te gek. We komen vooraf bij u op locatie om de situatie te bekijken. Aan de hand van die informatie stellen we een passende offerte voor u op.
We werken met vaste prijzen en in onze showroom kunnen we u daarom al een goed beeld geven van de kosten. Uit ervaring weten we echter wel dat tijdens het inmeten er vaak nog dingen veranderen of toegevoegd worden. Voor meer informatie of een gerichte prijsindicatie neemt u vrijblijvend contact met ons op.

Kom langs in onze showroom

Wilt u onze eiken multiplank vloerdelen of overige vloeren in het echt bekijken? Kom dan langs in onze ruime showroom aan de Ganzenweg 8 in Zeewolde. Onze deur staat voor u open, ook zonder afspraak. Graag tot snel! Bekijk de routebeschrijving, wij zijn soms wat moeilijk te vinden.

Neem contact op met De Vloerenfabriek

Mocht u nog vragen hebben over eiken multiplank of advies willen ontvangen, neem dan gerust contact met ons op via de telefoon, e-mail of het contactformulier.

We helpen u graag de beste vloer voor in uw woning te vinden en de juiste kleur en legmethode te kiezen. Bij De Vloerenfabriek is niets onmogelijk en de keuze reuze!