4,0 / 5 uit 45 Google Reviews.

Het zijn de tuintafelmaanden bij De Vloerenfabriek. Tot 70% korting in de showroom! Bekijk de actiepagina en openingsdagen/tijden.

Aanbieding!

200×100/90/91x8cm | 2114ij-B-088

625,00

Uitverkocht

SUAR TAFELBLAD 2114ij-B-088

Maten:
200 cm lang
100 / 90 / 91 cm breed
8cm dik

Dit tafelblad is voorzien van twee stalen pinnen tegen het krom trekken van het blad. Het blad is volledig uit één deel (plak van een boom). Hierdoor heeft het blad echt de natuurlijke uitstraling. Het blad op de foto is nog onbehandeld en opgeschuurd. Wanneer het blad geschuurd en behandeld wordt krijgt u nog mooier de tekeningen van het hout te zien. Al onze suar tafelbladen zijn te bezichtigen in onze showroom, zo weet u precies wat u kunt verwachten van het blad. Wij adviseren u dan ook om wanneer deze mogelijkheid er is langs te komen in onze showroom. Voor openingstijden en adres kunt u hier terecht.

WAT IS SUAR HOUT?

Suar hout is een hardhoutsoort welke groeit in tropische gebieden. Ondanks dat suar hardhout is, is deze niet beschermd. Dit doordat suar een snel groeiend en veel voorkomend houtsoort is. Al ons Suar hout wordt op een duurzame manier gekapt door grote bomen te kappen om ruimte te maken voor de kleine bomen. Het bos wordt op een goede manier uitgedund. Tevens is Suar hout een erg sterke houtsoort met een mooie, natuurlijke kleurschakeringen en grillige vlamtekeningen, waardoor hij in elke woonkamer, keuken, kantoor of veranda een echte eyecatcher is.

Doordat wij het Suarhout langdurig in een oven laten drogen zullen de tafels minimaal werken, al dient u de luchtvochtigheid wel goed in de gaten te houden.

SUAR BINNEN

Een suar tafelblad is natuurlijk de eyecatcher in uw interieur. Wij kunnen de bladen voor u op verschillende manier behandelen om deze voor binnen te gebruiken. U kunt hiervoor altijd contact met ons opnemen.

LUCHTVOCHTIGHEID

Voor uw hout meubel is het erg belangrijk om de relatieve luchtvochtigheid in de gaten te houden. Dit geld ook voor onze Suar houten tafelbladen. De luchtvochtigheid dient minimaal 55% te zijn, wanneer dit lager zal zijn heeft u de kans dat het hout zal gaan schuren (krimpen). U kunt hier meer informatie vinden over de werking van hout.

 

SUAR BUITEN

Doordat bij De VloerenFabriek de boomstamtafels goed gedroogd zijn kunnen deze ook zeker buiten geplaatst worden. Wanneer u de tafel onbehandeld op het terras plaatst zal deze na verloop van tijd gaan vergrijzen net als al het andere tuinhout in uw tuin. De boomstamtafel kan naar eigen wens ook behandeld worden met een lak of een olie.

Hout en staal buiten vraagt meer aandacht dan u gewent bent bij meubels die binnen geplaatst worden. Dit komt door de reactie die hout heeft op de schommeling in de relatieve luchtvochtigheid en rechtstreeks vocht wat op het hout terecht komt en andere weersinvloeden zoals de zon. Door deze natuurlijke weersinvloeden kunnen er er scheuren, barsten en andere oneffenheden ontstaan in het hout. Doordat dit een natuurlijke reactie van het hout is of natuurlijke weersinvloeden kunnen wij hier ook geen garantie opgeven.

Wel adviseren wij u natuurlijk graag op welke manier u uw eiken houten boomstam tuintafel het langst mooi kunt houden. U kunt hiervoor geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Wij adviseren om onze eiken houten tuintafel onder een afdak of veranda te plaatsen zodat het niet rechtstreeks in de regen staat. Helemaal wij in de vrije lucht kan ook, maar dan adviseren wij u de tafels in de winter en bij veel regenval binnen te plaatsen of af te dekken. Dit om het hout langer mooi te houden.

Ook raden wij aan om de tafel te behandelen met een lak of olie welke speciaal voor buiten hout is ontworpen. Wij hebben hierin diverse opties. U kunt hiervoor geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

POTEN TUINTAFEL

Wanneer u stalen poten onder uw tuintafel wilt plaatsen adviseren wij u deze te laten poedercoaten. Hierdoor wordt de kans dat de poot gaat roesten aanzienlijk kleiner. Wel adviseren wij de poot bij regen en in de winter binnen te plaatsen of af te dekken om roest vorming tegen te gaan.

Lengte

200cm

Breedte

90cm

Breedte boven

91cm

Breedte midden

90cm

Breedte onder

100cm

Dikte

8cm

Houtsoort

Suar

Vorm

Recht

Look

Boomstam

Behandeling

ongeschuurd, Onbehandeld

Kom langs in onze showroom

Wij zijn van maandag t/m zaterdag geopend.
Ganzenweg / Ganzenpad 8
3898 LK Zeewolde

Let u op! De ingang van onze showroom bevindt op een parallelweg. Komt u vanaf Harderwijk neem dan de parallelweg aan de linkerzijde, u bent bestemmingsverkeer. Vanuit de richting Lelystad neemt u de parallelweg aan de rechterzijde.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op:

Phone:
036-3030 155 (ook via whatsapp)