Kurkvloeren & Wanden

Kurk op de vloer

Een kurkvloer in de woonkamer biedt een ongekend natuurlijk uitstraling die door de mooie structuur en diepe warme kleuren tot stand komt. Bovendien is een kurkvloer eenvoudig te onderhouden en eventueel ook zelf te leggen. In combinatie met vloerverwarming is kurk de beste keuze.

Comfortabel
De unieke eigenschappen van kurk zorgen ook dat de Kurkvloeren, comfortabel maken om op te staan. De schok absorberende eigenschappen van kurk zorgen voor een drukverlichting van voeten, gewrichten, benen en rug.

Gezond
Kurkvloeren hebben een vuilafstotende toplaag die vuil, bacteriën en schimmel afstoot. Op deze manier helpen de kurkvloeren mee aan het creëren van een gezondere en hygiënischere omgeving.

Warm
De unieke kwaliteiten van kurk bieden voordelen die andere vloeren niet kunnen bieden. De natuurlijke thermische isolatie maakt Kurkvloeren aangenaam om aan te raken, zelfs met blote voeten.

Gemakkelijk in onderhoud
De speciale toplaag van kurkvloeren maakt onderhoud gemakkelijker en goedkoper. Een stofzuiger en dweil zijn de enige benodigdheden teneinde de Kurco kurkvloer haar mooie uitstraling te laten behouden.

Kurk op de wand

Terug van weggeweest. Kurk op de wand is weer populair. Het heeft een vriendelijke en zachte uitstraling en geeft een prettige akoestiek in de kamer.

De wandkurk wordt aan de muur gelijmd met een tweezijdige lijm. Deze lijm wordt bijgeleverd. Uw muur dient vlak, glad en goed droog te zijn. Eventueel loszittende kalkresten of verfresten moeten verwijderd worden. De lijm wordt met een roller aangebracht op de muur en op de achterzijde van de wandtegels.

Nadat de lijm volledig gedroogd is, kunnen de tegels geplaatst worden. Voorzichtig aankloppen. Als de tegel goed op zijn plek zit, aanrollen met een droge roller.

Accoustische werking van wandkurk
Wandkurk heeft een positieve werking op de accoustiek in uw leefomgeving. Harde klanken worden geabsorbeerd waardoor rust in de ruimte ontstaat.

Kurk in natte ruimtes

Een kurkvloer in de keuken is een ideale keuze. Het materiaal is eenvoudig schoon te houden en is na aflakken waterdicht. Bovendien kan kurk tegen een stootje, dus ook wanneer er borden, bestek of pannen op vallen zal de mooie vloer niet zo snel beschadigd raken.

Tevens is het mogelijk om passend bij uw kurkvloer - wandkurk te leveren. Door dit af te lakken is dit goed te reiniger.

 

 

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag over kurk? Bijvoorbeeld hoe het gelegd wordt of hoe het onderhouden moet worden. Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten kunnen u dan alles vertellen over het prachtige product kurk.

ISOLEREND

Doordat kurk isolerend werkt kan dat aanzienlijk schelen in uw stookkosten.

Kurk werkt geluiddempend dat betekend dat de akoestiek in grote ruimtes mooi klinkt. Het zgn. klossen komt bij kurken vloeren niet voor.
Kurkvloeren & Wanden
Kleuren

Er zijn oneindig veel mogelijkheden bij het kleuren van een kurkvloer. Kom een kijkje nemen in onze showroom en zie met eigen ogen wat er mogelijk is.

Kunt u zich geen voorstelling maken bij een kurkvloer. Kom bij ons langs in de showroom en laat u verbazen!
Kurkvloeren & Wanden